Image

Ontdek onze scholen

Scholengemeenschap Sint-Michiel overkoepelt 5 scholen en 1 internaat ...
Image

Agnetencollege

Peer

STERK ONDERWIJS,
WARME SFEER!

Het Agnetencollege is een zesjarige school, waar sterk onderwijs en warme sfeer hand in hand gaan. De school focust op sterke doorstroomrichtingen met een gevarieerd aanbod en domeingebonden studierichtingen rond Maatschappij en Welzijn. Wie het Agnetencollege verlaat, heeft leren leren, leren werken, leren leven en leren helpen. Kortom: alles wat je nodig hebt om de toekomst in handen te nemen als je gaat studeren of naar de arbeidsmarkt stapt.

Bezoek de website

KIES EN GROEI

Het Biotechnicum is een warme, groene school. Alle leerlingen krijgen de kans om zichzelf te ontplooien in een veilige leer- en leefomgeving. De school zet in op een brede basiszorg met gelijke kansen voor iedereen.

In de eerste graad willen we leerlingen intensief begeleiden zodat ze goed voorbereid zijn om een juiste studierichting van de tweede graad te kiezen en te volgen. Leerlingen met interesse voor STEM, wetenschap, plant, dier of milieu dagen we in onze tweede en derde graad uit in studierichtingen binnen doorstroom, dubbele finaliteit en finaliteit arbeidsmarkt.

We laten onze leerlingen groeien tot kritische, verantwoordelijke, gelukkige en veerkrachtige volwassenen die sterk zijn in hun vakgebied.

Bezoek de website
Image

Biotechnicum

Bocholt

Image

Middenschool Heilig Hart

Bree

EEN SCHOOL MET EEN HART VOOR ELK TALENT

De middenschool is er voor alle jongeren die de basisschool verlaten. Via een breed opgezette  ondersteuning, krijgt elk kind de kans om groei ten opzichte van zichzelf te realiseren. In onze groeigerichte leeromgeving ontdekken de 12- tot 14-jarige jongeren hun talenten en ontwikkelen ze hun potentieel tot maximale prestaties.

In de basisvorming en het ruime keuzepakket van onze 'talentenuren' en basisopties, doen de leerlingen heel wat leerervaringen op. Hierdoor, maar ook door de aangeboden studiekeuzebegeleiding, kunnen de jongeren na de eerste graad van het secundair onderwijs een gemotiveerde keuze maken voor een studierichting die overeenstemt met hun interesses en mogelijkheden.

Bezoek de website

DUURZAAM LEREN VOOR HET LEVEN

Dat is waar het Sint-Augustinusinstituut voor staat. In een aantrekkelijke en goed uitgeruste omgeving bereiden we je optimaal voor op succesvol studeren in het hoger onderwijs of een uitdagende job op de arbeidsmarkt. We bieden hiervoor een breed onderwijsaanbod aan met een mix van studierichtingen in de verschillende finaliteiten.

Via studiereizen, projectdagen, sprekers en zoveel meer laten we je kennismaken met de wereld buiten de schoolmuren. Op onze groene speelplaats kom je tussendoor tot rust. Samen met een team van enthousiaste leraren krijg je hier bovendien via afwisselende activiteiten de kans ook buiten de lessen je talenten te ontwikkelen.

Bezoek de website
Image

Sint-Augustinusinstituut

Bree

Image

TISM

Bree

DYNAMISCH & INNOVATIEF

Welkom bij TISM, waar jouw toekomst begint, waar jouw zorg ook onze zorg is. Kortom waar jij altijd centraal staat! Ontdek de opwindende wereld van STEM-onderwijs, waar iedereen de passie voor wetenschap, technologie, techniek en wiskunde in het hart draagt. Onze school is dynamisch en innovatief in zijn veelzijdige selectie van technische opleidingen. Onze experts begeleiden en inspireren je binnen de kennis van de STEM-vakken, ze moedigen je aan en dagen je uit jezelf te ontplooien. Een brede algemene vorming behoort tot het curriculum van elke opleiding. Kies voor TISM en ontdek een wereld van mogelijkheden in een boeiende, snel evoluerende wereld van STEM-onderwijs. Hier word je voorbereid op de uitdagingen van de 21e eeuw! 
Bezoek de website
Image

Agneteninternaat

Peer

Wij creëren een bijzondere en warme plek waar vriendschappen voor het leven worden gesmeed, terwijl we samen de uitdaging van hun persoonlijke ontwikkeling en studieloopbaan aangaan. 

Onze ultieme slogan luidt dan ook: "Voor wie samen met vrienden en vriendinnen wil werken aan een mooie toekomst!"

Bezoek de website